Mapa Weba

Poslovna suradnja

Fakultet ima dugogodišnje iskustvo u suradnji s tijelima državne uprave i gospodarskim subjektima pri informatizaciji poslovnih sustava (razvojem informacijskih sustava i usluga) te u tom segmentu pruža savjetodavne usluge. Posebice je potrebno istaknuti specijaliziranu metodologiju projektiranja informacijskih sustava - MIRIS. Tijekom godina znanstvenici našeg Fakulteta surađivali su na više od 30 projekata razvoja informacijskih sustava u različitim poduzećima (HRT, Croatia osiguranje, Croatia banka, ZGH). Metodologija projektiranja informacijskih sustava primijenjena je u raznim djelatnostima: brodogradnji, bankarstvu, osiguranju, trgovini, socijalnoj skrbi, proizvodnji, televiziji, državnoj upravi i građevinarstvu.

Stručni projekti

Fakultet informatike i digitalnih tehnologija pored znanstvenih projekata izvodi i stručne projekte iz područja razvoja informacijskih sustava i informatizacije (PLAS, ISAP, SMARTY, Nutrient Master), tehnologija naprednoga računanja (NVIDIA CUDA Teaching Center), obrazovanja u području informatike i računarstva te e-učenja i naprednih tehnologija poučavanja (projekti razvoja e-kolegija).

Nutrient Master - program IRCRO (IR-2015-17)

Projekti koji su se izvodili u suradnji s gospodarstvom s ciljem razvoja i unaprjeđenja poslovnih aplikacija, te edukacijom ciljanom prema obrazovanju kadrova za potrebe gospodarstva su:

  • SMARTY - Smart MARina TechnologY (sustav za lociranje i zaštitu plovila u marini)
  • ISAP (analiza poslovnih funkcija te izrada dokumentacije dizajna za gradnju poslovnog aplikativnog softvera tvrtke naručitelja)
  • PLAS (analiza postojećeg aplikativnog softvera, kao i poslovne funkcije tvrtke naručitelja).

Fakultet informatike i digitalnih tehnologija parter je s tvrtkom NVIDIA, koja je vodeća tvrtka u svijetu u proizvodnji grafičkih procesora za heterogene paralelne računalne sustave. Slijedom partnerstva u okviru programa CUDA nastavni centar, NVIDIA je Fakultetu donirala grafičke procesore koji se koriste za podršku istraživanjima i izvođenje nastave.

Od domaćih projekata dio iz područja obrazovanja financiralo je Sveučilište u Rijeci. Ovi manji projekti za razvoj e-kolegija omogućili su unaprjeđivanju sadržaja i metoda na predmetima studija Informatike:

  • Razvoj e-kolegija Računalne mreže 2
  • Razvoj e-kolegija Arhitektura i organizacija računala
  • Projekt razvoja e-kolegija Programiranje 1
  • Projekt razvoja e-kolegija Programiranje 2
  • Razvoj e-kolegija Dinamičke web aplikacije 1
  • Razvoj e-kolegija Inteligentni sustavi.