Mapa Weba

Mobilnost

Erasmus / Erasmus+

Sveučilište u Rijeci sudjeluje u programu Erasmus od akademske godine 2009./'10. Kroz četiri akademske godine više od 360 studenata Sveučilišta u Rijeci boravilo je na inozemnim visokoškolskim institucijama u nekoj od zemalja članica EU.

U prosincu 2013. Sveučilištu u Rijeci dodijeljena je Erasmus sveučilišna povelja (255208-LA-1-2014-1-HR-E4AKA1-ECHE) za sudjelovanje u Erasmus+ programu u razdoblju od 2014. do 2020.
1434006691 eu flag erasmus vect pos
ERASMUS+ je novi program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje od 2014. do 2020.
Planirani budžet za sedmogodišnje trajanje Erasmus+ programa iznosi 19 milijardi eura. Erasmus+ okuplja sve dosadašnje europske i međunarodne projekte i inicijative u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, te zamjenjuje sedam postojećih programa: Program za cjeloživotno učenje (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), Mladi na djelu te pet programa međunarodne suradnje (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulin i program suradnje s industrijaliziranim državama i teritorijima). Predviđeno je da u okviru Erasmus+ programa 5 milijuna osoba dobije priliku studirati ili usavršavati se u inozemstvu.

SVE INFORMACIJE O ERASMUS PROGRAMU POTRAŽITE NA STRANICAMA SVEUČILIŠTA U RIJECI.

ERASMUS NATJEČAJ ZA STUDIJSKI BORAVAK
ERASMUS NATJEČAJ ZA MOBILNOST OSOBLJA
Erasmus Povelja za visoko obrazovanje za razdoblje 2021. – 2027.

Erasmus koordinator Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija: izv. prof. dr. sc. Marija Brkić Bakarić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) (zamjena: doc. dr. sc. Vanja Slavuj Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

 

IAESTE

IAESTE Croatia Horizontal 01
IAESTE ( International Association for the Exchange of Students for Technical Experience ) je međunarodna organizacija za razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti. Osnovana davne 1948. godine u Londonu na inicijativu 10 europskih zemalja danas broji preko 85 zemalja koje sudjeluju u programu razmjene. U Hrvatskoj djeluje od 1952. u 5 lokalnih odbora: Osijek, Pula, Rijeka, Split i Zagreb.

Kako se prijaviti

 

CEEPUS

Ceepus

Od 2020. godine, Fakultet informatike i digitalnih tehnologija dio je mreže CEEPUS-a „Digital learning environments in the 21st century

 

YUFE mreža

Yufe RGB logo

Na Fakultetu se izvode online kolegiji "Information Technology and Society", "Code optimization", "System Dynamics" na engleskom jeziku za čiji razvoj su dobivena sredstva Sveučilišta u Rijeci kojima se potiče povećanje broja kolegija koji se nude dolaznim i YUFE studentima.

Više informacija o YUFE mreži