Mapa Weba

Doktorski studij

Doktorski studij Informatika

Informatička tehnologija je danas interdisciplinarno povezana sa svim područjima znanosti i dugoročno predstavlja jedno od najvažnijih i najperspektivnijih gospodarskih područja uopće. Za savladavanje računalnih i informatičkih tehnologija potrebni su tehnički vrhunski obrazovani stručnjaci.

Doktorski studij Informatika iz područja društvenih znanosti temelj je za brz razvoj struke kao onaj čimbenik koji nudi nove mogućnosti i nove izazove.

Fakultet želi ovim studijem zadovoljiti potrebu za obrazovanjem kadra u skladu sa znanstvenim spoznajama, koji bi bio osposobljen za originalan doprinos na znanstvenom planu u području informacijskih i računarskih znanosti.

Dinamičan razvoj informatike i globalizacija svjetskoga gospodarstva stvara rastuće potrebe za mobilnošću ljudi, roba i informacija. Informatička znanost, kroz interdisciplinarni pristup, znanstvenim istraživanjima i uvođenjem novih tehnologija treba osigurati odgovarajuća znanstvena rješenja s ciljem povećanja učinkovitost, racionalnosti i sigurnosti na području primjene informatičke tehnologije.

Program doktorskog studija Informatika usporediv je sa sličnim studijima u Hrvatskoj i na europskim sveučilištima. U novim uvjetima suvremeno opremljenog prostora u Kampusu na Trsatu studentima će biti na raspolaganju sofisticirana strojna i programska oprema. Otvorene su mogućnosti doktorskog studija uz rad u gospodarskim, poslovnim ili društvenim organizacijama.

Voditeljica doktorskog studija: prof. dr. sc. Ana Meštrović
Administratorica studija: Branka Pažanin-Glavina, prof.
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Telefon: + 385 51 584 700

Upiši studij Obranjeni doktorati