Nutrient Master

Stručni projekt

  • Naziv: Nutrient Master (šifra: IR-2015-17)
  • Linija financiranja: Program IRCRO (program poticanja mikro, malih i srednjih poduzeća usmjeren na povećanje aktivnosti istraživanja i razvoja i jačanja veze između gospodarstva i znanosti i poticanja znanstveno istraživačkih institucija na suradnju s gospodarstvom)
  • Tvrtka iz gospodarstva: RIS d.o.o.
  • Trajanje projekta: 24 mjeseca (ugovor potpisan 30.11.2015.)

Sažetak:

Nutrient Master je visoko inovativna web aplikacija namijenjena širokom krugu korisnika svjesnih važnosti zdrave prehrane i potrebe za promjenom loših prehrambenih navika.

Ciljevi projekta mogu se najkraće svesti na sljedeće:

  • Podići opću razinu svijesti svih društvenih slojeva o značaju pravilne prehrane na zdravlje, kvalitetu i životni vijek
  • Ponuditi svim korisnicima mogućnost prelaska na zdravu, pravilno balansiranu prehranu bez odricanja užitka u jelu
  • Omogućiti realizaciju osobnih ciljevaponudom niza personaliziranih programa za različite profile korisnika
  • Postati referentan međunarodni nutritivni centar u kojem će svojim doprinosima sudjelovati eminentni predstavnici struka vezanih uz pravilnu prehranu
  • Postati mjesto druženja i osobnih doprinosa svih zainteresiranih za ovo područje

Pouzdana i kompletna baza namirnica, baza faktora zadržavanja, izračun nutritivnih vrijednosti jela i ocjena nutritivne kvalitete predstavljaju jedinstvenu kompilaciju znanstvenih dosega na planu zdrave prehrane i njenog utjecaja na zdravlje ljudi. Navedene komponente su ključne inovativne vrijednosti projekta i osnova svih programa aplikacije. Sve navedene karakteristike, u kombinaciji s jednostavnim i lako razumljivim grafičkim sučeljem osiguravaju potrebne preduvjete kojima bi Nutrient Master postao najsnažnija nutritivna aplikacija na web-u. Projekt će se razviti u tijesnoj suradnji nutricionističke i informatičke struke. Razvojno inovativno jezgro projekta bit će skup stručnjaka objedinjenih kroz Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci i njihovih stručnih suradnika s Medicinskog fakulteta u Rijeci te niza suradnika iz pojedinih ciljnih programa. Informatičku podršku projektu, koja obuhvaća: uređenje baze znanja, sustav upravljanja bazom, implementaciju metoda i algoritama izračuna, analitiku, praćenje i izvještavanje, administraciju portala i grafičko korisničko sučelje, realizirat će tvrtka RIS d.o.o.

Podijeli članak