Sveučilište odlučilo financirati razvoj dva online kolegija s Odjela za informatiku

Sveučilište u Rijeci je početkom listopada raspisalo drugi po redu natječaj temeljem kojega je dodijelilo sredstva za oblikovanje i razvoj potpunih online kolegija. Razvijeni online kolegiji će se ponuditi svim studentima Sveučilišta u Rijeci u sklopu sustava interne mobilnosti, studentima u dolaznoj mobilnosti, te studentima mreže YUFE unutar sustava virtualnog kampusa.

Na prvom takvom ovogodišnjem natječaju docentica Odjela za informatiku dr. sc. Danijela Jakšić dobila je financiranje za razvoj online kolegija Informacijska tehnologija i društvo koji slušaju studenti završne godine diplomskog studija informatike.

Na ovom natječaju od 17 financiranih projekata razvoja online kolegija dva su kolegija Odjela za informatiku:

  • Sistemska dinamika (nositeljica i voditeljica projekta doc. dr. sc. Marija Brkić) na 1. mjestu s dodijeljenim iznosom od 13.000,00 kn

  • Optimizacija programskog koda (nositelji doc. dr. sc. Miran Pobar i dr. sc. Vedran Miletić, voditelj projekta dr. sc. Vedran Miletić) na 4. mjestu s dodijeljenim iznosom od 10.500,00 kn

Oba su kolegiji 3. godine novog preddiplomskog studija Informatika koji se na Odjelu izvodi od akademske godine 2019/2020. i čija će se 3. godina prvi puta izvoditi iduće akademske godine.

Čestitamo!

Podijeli članak