Kreće 16. Festival znanosti


Naglašena tema 16. po redu Festivala znanosti su „Otkrića“. Festival znanosti održava se u više od 20 gradova Hrvatske. U Rijeci Festival znanosti ima više od 150 događanja, koja će se održavati na 23 lokacije, a svojim bogatim programom obuhvatit će sve uzraste. 
 
Organizator Festivala znanosti je udruga „Zlatni rez“,  a suorganizatori: Prirodoslovni muzej Rijeka, Akademsko astronomsko društvo Rijeka, Društvo matematičara i fizičara, Udruga za razvoj visokoga školstva Universitas i Sveučilišna knjižnica Rijeka. Glavni pokrovitelj Festivala znanosti je Sveučilište u Rijeci, koje ove godine obilježava 45. obljetnicu.

 
Ukoliko ne stignete ni na jednu manifestaciju iz našeg bogatog programa, svakako možete posjetiti info-štand Festivala znanosti na Korzu od 11. – 20. travnja 2018. od 10.00 do 15.00 sati. Otvorenje Festivala znanosti upriličit će se u ponedjeljak, 16. travnja 2018., u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke s početkom u 11.00 sati, nakon čega slijedi tribina udruge Universitas „Eureka u svakome od nas“.
 
Detaljan program Festivala u cijeloj Hrvatskoj nalazi se na www.festivalznanosti.hr
Veselimo se susretu!

Podijeli članak